vrijdag 24 december 2010

Paul van den Broek

Geboren in 1958 in Eindhoven als een na jongste in gezin van zeven kinderen. Groot geworden met brintapap, appelstroop en hagelslag. Moest als kind vechten om zijn porties, meestal geen ramp omdat het eten toch te vies was.
Kent als grootste culinaire prestatie van zijn moeder de spaghetti met blokjes ham en tomatenpuree, vaste prut op zaterdag. Hoopt het nu als kok in gezin van drie kinderen beter te doen, wat valt te betwijfelen gezien veelvuldig commentaar op vooral de vegetarische schotels. Streeft naar drie vleesloze en vier biobewuste vleesdagen per week. Meest geprezen is zijn spaghetti  bolognese. Kookt als het snel moet een pasta met courgette, tonijn en crème fraiche, versierd met geraspte kaas. Vindt sfeer tijdens eten belangrijker dan smaak (als het maar niet vies is). Verkiest daarom eetcafé boven sterrenrestaurant. Werkt als journalist bij de Radboud Universiteit (en schrijft als zodanig zelden over eten).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten