vrijdag 11 maart 2011

Een kok moet proeven

De kok van vanavond. "Mmm spekjes!
Globetrotter Marianne werkt bij zorginstelling de Globe. Af en toe vertelt zij over haar ervaringen met de bewoners, haar collega's en - natuurlijk - alles rond de maaltijd. In dit artikel: koken met de bewoners. Dankzij de bruine bonen die op het menu staan, komt een gesprek over Bartje op gang. "Er is bijna niets zo eetlustopwekkend als de geur van gebakken spekjes."


Er is bijna niets zo eetlustopwekkend als de geur van gebakken spekjes. Ik hoor dan ook regelmatig: “wat eten we zuster, bruine bonen met spek? Mmmm lekker!”

De zuster vraagt of ze de film van Bartje nog kennen, die riep “Ik bid nie voor brune bonen!" Sommige bewoners kenden deze wel. En er volgt een gesprekje over Bartje.

Een mevrouw komt kijken wat de zuster aan het doen is. "Zou u even op het eten kunnen letten?” vraagt de zuster. Nou, dat wil deze mevrouw wel. Wanneer de zuster vanuit haar ooghoeken meekijkt, ziet ze dat de dame aan het proeven is. En het smaakt haar zo te zien heel goed, want ze blijft maar proeven. Wanneer de vrouw even later aan tafel zit, is haar eetlust verdwenen. Tja, een kok moet proeven toch!

Andere artikelen van de Globetrotter:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten