woensdag 30 mei 2012

Een aantal pagina's uit het magazine

156 pagina's telt Etenstijd. Omdat het magazine exculsief voor zorginstelling de Globe is gemaakt en privacygevoelige informatie bevat, kan het magazine (nog) niet buiten de instelling uitgegeven worden. In dit blogartikel zijn toch een aantal spreads te zien om een indruk te geven van het magazine.

Deze cover is eigenhandig geborduurd door onze medewerker Petra.
De binnencover is eveneens bijzonder.

Een deel van de inhoudsopgave.
De vier kleuren staan voor vier fasen in het kookproces:
voorbereiden, koken, opdienen, natafelen.

Iedere kleur is een hoofdstuk en heeft een eigen papiersoort.

Voorbereiden
Dit artikel gaat over hoe je belevingsgericht kunt koken.
Ria Tummers is er een ster in en geeft een kijkje in haar keuken.

Een van haar tips: schep de juiste sfeer in de keuken.
Is het gerecht Italiaans? Toon dan ansichtkaarten van Italiƫ
of laat Italiaanse kruiden rond gaan.

Koken
In vijf artikelen worden theorie en onderzoeksresultaten besproken.
De tips ernaast bieden handvatten voor de praktische toepassing.

Bovenstaand artikel gaat over de kunst van het aandachtig eten geven,
zodat ook de mensen met kauw- en slikproblemen lekker kunnen eten.

Opdienen
Ogen compenseren het gebrekkige ruiken van ouderen.
Garnering is daarom heel belangrijk.
Op deze spread een zestal tips om je gerecht op te fleuren.

Natafelen
Koffie drinken - een kopje, een bakkie of een 'tas' - is een echte Hollandse gewoonte. Niet alleen vanwege de lekkere smaak, maar het is vooral ook een sociale gelegenheid. Hoe iemand zijn koffie drinkt, is persoonlijk en door de jaren heen veranderd.

In natafelen wordt - naast het serveren van een lekker kopje koffie met een koekje- ingegaan op de kracht van muziek
(gew)etenstijd
In het laatste deel van het magazine wordt ingegaan op de specifieke maaltijdtradities van iedere bewoner. Lees hierover meer in een fotoboek van iedere bewoner. Aan het eind zijn natuurlijk handige recepten te vinden die in de families al eeuwenlang een traditie zijn.


De binnencover, waar de losse borduurdraadjes nog zichtbaar zijn.
Let ook op het waslabel aan de rechterkant. Daarin staat:

Dit magazine dient als inspirator en is met liefde gemaakt
door bewoners, familieleden, medewerkers en vrijwilligers.

1 opmerking: