Ook zoete hete bliksem maken?
Recept voor zoete hete bliksem
Ingrediënten:
1,5 kg zoete appelen
2 zure appelen
2 à 3 kg aardappelen (‘een flinke pan’)
250 gram rookspek, verse worst of gehaktballen
zout en peper
Was het spek en breng het in circa 3 dl water en zout aan de kook. Schakel het vuur terug naar de laagste stand en laat het spek een half uur doorkoken. Voeg de geschilde, gewassen en in stukken gesneden aardappelen en appelen toe. Breng alles opnieuw aan de kook op hoog vuur en laat alles op laag vuur gaar koken (ca. 25 minuten). Zet het vuur uit. Neem het spek uit de pan, stamp de aardappelen en appelen door elkaar en maak de stamppot op smaak met zout en peper.
Variatietip: in plaats van spek kunnen ook verse worst of gehaktballen geserveerd worden. Braad dat vlees in een aparte pan. Mocht de stamppot wat droog zijn (wat eigenlijk nooit voorkomt), voeg op het eind dan wat braadjus toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten